Coachtraject ‘Mijn studie weer op de rit’


Het gaat hartstikke slecht met je studie. Je loopt vast door uitstelgedrag, chaos en je voelt veel stress. Je weet dat je veel meer in je hebt dan je nu laat zien. Al jouw hele schooltijd doe je haast niks en begin je op het allerlaatste moment. Je kwam er vroeger altijd mee weg, maar nu kom je in de problemen.

Herken jij dit?

 • Je weet dat je jezelf aan moet pakken, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen en wat dan werkt. Gewoon jezelf een schop onder je kont geven zoals iedereen zegt, dat werkt in ieder geval niet. Want dan had je het al lang gedaan.


 • Je voelt enorme chaos. Er komt van alles op je af. Grote projecten, leren voor toetsen, afspreken met vrienden/vriendinnen, sporten, een bijbaan, thuis aardig zijn, insta en snapchat bijhouden. Het is een grote wirwar en je leeft van moment naar moment. Je vergeet vaak van alles, staat bekend om dat je altijd te laat bent en haalt steeds meer onvoldoendes.

 • Plannen is niet jouw ding. Je hebt wel eens geprobeerd om een te maken, maar je houdt je er toch niet aan. Je onthoudt het allemaal wel denk je, of je kijkt iedere avond op de online leeromgeving zeg je. Maar in werkelijkheid is dat niet zo en het uitstellen wordt erger en erger.


 • De spanning thuis loopt op. Je ouders weten niet goed wat ze met je aan moeten. Ze vragen vaak naar school en dat irriteert je. Het liefst heb je het daar gewoon niet over. Ergens wil je wel hulp van ze, maar zodra ze gaan helpen erger jij je kapot. Je hebt meteen spijt dat je om hulp hebt gevraagd en doet het liever zelf. Maar ja, dat betekent dus eigenlijk dat je niks doet.


 • Je ziet al op tegen verjaardagen met familie waarop iedereen het onvermijdelijke praatje over je studie aangaat. Hoe gaat het op school met je cijfers? Weet je al wat je na je studie gaat doen? Moet je niet eens wat beter je best doen? Je moet het gewoon even doen, even doorzetten. Bloedirritant!

 
Jonge_Kracht_Vooruit_Laura_Wierda_motivatie_plannen_weekplanning_uitstellen_coach
 

Kortom, als je op deze manier doorgaat loopt het inderdaad in de soep met je studie. Ga je weer een jaar verspillen op een opleiding die het net niet helemaal is. Het is tijd dat er iets gaat veranderen, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen.

 
Jonge_Kracht_Vooruit_leren_plannen_mbo_diploma

Hoe fijn zou het zijn als…

 • Je het gevoel hebt dat je het wel gaat halen, dat je kans maakt op die diploma?

 • Je weet hoe je met jouw uitstelgedrag om kunt gaan en jezelf goed kunt motiveren? Zodat ook jij straks met je studiegenoten mee gaat naar het volgende jaar?

 • Jij weet wat je wilt met je leven na je studie? Je een idee hebt van wat voor soort werk je leuk zou vinden? En je daar naartoe kunt werken? Dat je studie ineens als iets nuttigs voelt?

 • Je overzicht hebt over alles wat je moet doen voor je studie, zodat jij alles goed voor elkaar hebt? Jij straks de persoon bent aan wie anderen vragen wanneer die ene toets ook alweer is?

 • Je weer trots op jezelf kunt zijn omdat je eindelijk laat zien wat je echt in huis hebt? En het daardoor thuis ook gezelliger is, omdat je nu leuke dingen kunt vertellen als het over school gaat. Jouw ouders je niet steeds achter de broek aan hoeven zitten?

 • Je op verjaardagen mensen een poepie kunt laten ruiken (niet letterlijk natuurlijk ;) )? Omdat je nu kan vertellen wat er allemaal goed gaat op je studie en wat je plannen voor de toekomst zijn?

Ik help heel graag om dit mogelijk te maken met het traject “Mijn studie weer op de rit”. In dit traject leer je alles over doelen stellen, plannen & organiseren en vooral jezelf aan het werk krijgen en houden. Alles om fris en vol vertrouwen jouw diploma binnen te halen.

 

Zo ziet het traject er uit:

 • Een startsessie (eventueel met ouders erbij) van een half uur

 • 9 individuele sessies van een uur  

 • Talentenonderzoek

 • Doelen stellen, leren plannen & organiseren

 • Leren omgaan met uitstelgedrag

 
Jonge_Kracht_Vooruit_talent_mbo_interesses_plannen_motivatie_overzicht
 
Jonge_Kracht_Vooruit_coachtraject_studie_weer_op_de_rit_motivatie_uitstellen_plannen

Verder krijg je

 • Tussen de sessies door de mogelijkheid om vragen te stellen via Whatsapp.

 • Opdrachten voor thuis om zoveel mogelijk uit de 1 op 1 sessies te halen.

 • Instructievideo’s om thuis te kijken, zodat je alles nog eens terug kunt zien en je ook jouw ouders mee kunt laten zien wat je doet.

 • Een door mij geschikt bevonden agenda om mee te leren plannen.

 

Aan het einde van dit traject ga je naar huis met:

 • Een goede dosis zelfvertrouwen op het gebied van studeren.

 • Inzicht dat als je hard werkt, je daar ook voor beloond wordt.

 • Een agenda die je ook echt gebruikt om te plannen waardoor je overzicht en rust ervaart, zodat je lekker kan ontspannen in jouw vrije tijd.

 • Inzicht in uitstelgedrag en tools om daarmee om te gaan.

Jonge_Kracht_Vooruit_coachtraject_motivatie_plannen_weekplanning_tips.JPG
 

Kortom, je maakt een frisse en goede start zodat ook jij straks staat te shinen op de diploma-uitreiking met jouw klasgenoten.

Zie jij dat zitten? Meld je hieronder aan door op de knop te drukken.

 
Jonge_Kracht_Vooruit_coachtraject_motivatie_plannen_weekplanning_uitstelgedrag

Investering

De investering voor dit traject is 757 euro. Wil je deze investering graag doen, maar is het bedrag in 1x te hoog? Een gespreide betaling is ook mogelijk in 3 termijnen van 259 euro per maand.

Voor dat bedrag krijg je dus:

 • 9 uur 1 op 1 coaching verspreid over 2 a 3 maanden.

 • Mogelijkheid om vragen te stellen via Whatsapp tussen de sessies door.

 • Opdrachten voor thuis.

 • Instructievideo’s zodat je thuis dingen terug kan zien en jouw ouders ook snappen waar je mee bezig bent.

 • Een goede agenda.


Ervaring van een andere student die haar studie weer op de rit kreeg.

Nieke (21 jaar) – Gestopt met haar studie en daarna begonnen met haar nieuwe opleiding Allround Schoonheidsspecialiste

Jonge_Kracht_Vooruit_weekplanning_motivatie.jpg
 

“ Ontzettend goed geholpen door Laura Wierda. Nooit kreeg ik het voor elkaar om bij mijzelf de discipline te vinden om echt te gaan leren voor mijn studie. Dit gaf mij los van dat ik geen actie ondernam veel stress. Laura heeft mij geholpen met het motiveren, plannen en organiseren. Zo wist ik wat ik per dag moest doen, hoe laat ik pauze mocht en vooral heel belangrijk; wanneer ik klaar was. Dit gaf mij erg veel rust en ik voelde mij elke dag een stukje zelfverzekerder worden. Na de goede uitslag van mijn tentamens, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Heel gek, maar ik heb bijna zin om te gaan leren, het geeft zoveel plezier en zelfvertrouwen als je na lang werken een goed cijfer als beloning krijgt. Heel erg bedankt Laura voor je goede steun en met het helpen inzien dat als je wat doet, je daar altijd voor wordt beloond. Liefs Nieke”

 

 

Wil jij dit ook graag bereiken?

Meld je hieronder aan door op de knop te drukken.


Veelgestelde vragen

Ik heb al zo weinig tijd en krijg dingen niet af. Kost dit traject dan niet nog weer meer tijd?

Het kost inderdaad tijd om dit traject te volgen. Maar meestal heb je op dit moment niet genoeg tijd omdat je weinig overzicht hebt en geen planningen maakt. In dit traject leer je juist om de dingen zo te organiseren dat je wel genoeg tijd hebt, zodat je ook nog andere leuke dingen kan doen. Waarschijnlijk zal het je in het begin iets meer tijd kosten, maar later levert het je vooral tijd op.


Ik kan wel goed plannen & organiseren, maar houd mezelf er nooit aan. Heeft dit traject dan wel zin?

Zeker heeft het traject dan zin. Dit is een van de meest gehoorde uitspraken van mijn studenten. Ze besteden uitgebreid tijd aan het maken van een planning, het liefst met mooie kleurtjes voor nog meer overzicht. De eerste dag beginnen ze goed, maar als ze met een ding al langer bezig zijn dan gepland, zakt de moed ze in de schoenen. “Zie je wel, ik kan me nooit aan mijn planning houden.. ik kan het net zo goed nooit meer doen”.

In dit traject leer je juist hoe je met dit soort tegenslagen om kan gaan en hoe je daarvan kan leren bij het maken van een nieuwe planning.

 

Ik wil heel graag dit traject volgen, maar mijn ouders twijfelen nog en vinden het duur. Hoe kan ik ze overhalen?

Wat goed dat je zelf graag iets wil doen om van jouw studie weer een succes te maken. Het is natuurlijk wel handig als jouw ouders er ook achter staan. Al helemaal als zij het moeten betalen. En ook omdat het fijn is als zij jou kunnen steunen tijdens het traject. Mijn tip is om een gratis sessie aan te vragen. Hier kunnen je ouders ook bij zijn. Dit is een sessie van een half uur, waarin we kennismaken, ik meer vertel over het traject en waarin ik je eventueel al een paar tips kan geven. Vraag de gratis sessie aan door op onderstaande knop te drukken.


Ben je er uit en wil je graag het coachtraject volgen? Meld je dan aan door op onderstaande knop te drukken.


Jonge_Kracht_Vooruit_Laura_Wierda_coachtraject_over_mij

Wie ik ben?

Wil je eerst nog meer over mij te weten komen? Hier lees je meer over wie ik ben en hoe ik zelf met mijn uitstelgedrag heb leren omgaan.