Over mij


Laura Wierda, studieloopbaancoach voor mbo-studenten.

Een rake opmerking over mij door een van mijn klanten:  

"Jij bent de brandstof voor mijn motor. Door jou kom ik weer in beweging."


Uitstellen tot het uiterste

Tijdens mijn middelbare schooltijd, maar ook tijdens mijn studie was ik altijd aan het uitstellen en vond ik het moeilijk om mezelf aan het werk te krijgen. Dat zorgde regelmatig voor frustraties bij mezelf, maar ook bij mijn ouders. Uiteindelijk lukte het altijd wel, maar ik zocht de grenzen op van wat ik hoefde te doen om een voldoende te halen. Dat gaf veel stress en weinig voldoening. 

SAM_0559.jpg
 
Laura-wierda-Motivatiecoach-coaching-uitstellen-uitstelgedrag-jonge-kracht-vooruit

Kiezen vanuit je hart en springen in het diepe

Toch begon ik aan een studie, maar ik merkte al snel dat dit helemaal niet bij mij paste. Mijn docent op die opleiding gaf mij het prachtige advies: STOP met iets waar je geen toekomst in ziet en zoek iets waar je hart ligt. Hallo zeg! Super eng, maar wel heel waar! Ik heb zijn advies opgevolgd en doe dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Het heeft mij in actie gezet om te onderzoeken wat ik dan wel leuk vind en bovendien, waar ik echt goed in ben. Dat is niet een vraag die je 1, 2, 3 beantwoordt. 

 

Je kunt niet slim zijn tegen je zin

Tijdens mijn master Onderwijskunde voelde ik ineens een enorme drive om te leren. Ik ging stage lopen bij een bedrijf die alles op een positieve manier benadert. Je gaat niet ontwikkelen waar je slecht in bent, maar juist nog verder door met waar je heel goed in bent. Voor de valkuilen bedenk je trucjes. Door op deze manier naar mezelf te kijken en met mijn studie bezig te zijn, werd ik enthousiast en gemotiveerd. Ik stelde minder uit en werd nieuwsgierig naar wat ik nog meer kon ontdekken. Joseph Kessels zegt dan altijd "je kunt niet slim zijn tegen je zin". En dat zegt wat mij betreft alles. Pas toen ik wist waar ik goed in was en waar ik echt een bijdrage aan wilde leveren, werd ik gemotiveerd om meer te leren. 

Laura-Motivatiecoach-coaching-uitstellen-uitstelgedrag-jonge-kracht-vooruit
 
Laura-wierda-Motivatiecoach-coaching-uitstellen-uitstelgedrag-jonge-kracht-vooruit

Het gevoel dat ik geleefd werd

Ondanks dat ik het allemaal prima voor elkaar had, voelde ik heel erg veel stress. Dat kwam omdat ik het gevoel had steeds achter de feiten aan te lopen. Ik was druk met allemaal dingen die op mijn pad kwamen, maar niet eens perse zelf had gekozen. In die periode begon ik life coach Tony Robbins te volgen. En toen leerde ik dat die stress vooral kwam doordat ik geen plan had voor mijn leven. Wat wilde ik nou zelf echt? En waarom? En hoe zou ik dat voor elkaar krijgen? Ik nam regie over mijn leven, ging zelf weer achter het stuur zitten. Dat zorgde voor heel veel focus en motivatie. En bovenal voor veel ontspanning. 

 

Studenten willen helpen

Nu ik zelf veel weet over motivatie en regie nemen over je leven, wil ik dit ook graag aan anderen leren. En dan met name aan mbo-studenten. Waarom? Omdat ik geloof dat zij nog veel meer in hun mars hebben dan ze zelf vaak denken! Ik vind het zonde om te zien dat ze dreigen uit te vallen van school, terwijl de studie eigenlijk zo goed past. Of juist niet weten wat bij ze past en daardoor minder motivatie hebben. Als ze eenmaal de stempel hebben van "laks" of "lui", komen ze daar niet meer zo snel vanaf. En dan wordt het knap lastig om het roer om te gooien. Je gaat je gedragen naar wat mensen van jou verwachten en gaat er zelf haast in geloven dat het zo is. En dat is waar ik graag bij wil helpen. Want ik geloof dat iedereen wil groeien en dat iedereen gemotiveerd kan zijn. Het is alleen even uitzoeken waar jouw motor zit en hoe je die kunt starten. En als hij dan gestart is.... niet meer te stoppen!

Laura-wierda-Motivatiecoach-coaching-uitstellen-uitstelgedrag-jonge-kracht-vooruit
 
 

Als je nu nog leest, moet je wel met mij aan de slag! Wat kun je dan van mij verwachten? 

Ik heb vooral hoge verwachtingen van jou! Voor mij is het belangrijk om vanuit vertrouwen samen te werken aan jouw ontwikkeling. Omdat ik geloof dat iedereen talent heeft en iets te brengen heeft kom je bij mij als een blanco papiertje. Ik heb geen oordeel en ben juist nieuwsgierig naar jouw eigen verhaal. Ik zie al snel wat jou uniek maakt! Ik prikkel je om zelfstandig te zijn en actief na te denken over wat jij met je leven wilt. Ik doe een beroep op jouw eigen verantwoordelijkheid om iets van je toekomst te maken. Daarin bied ik een duidelijk kader en veel structuur in deze ontdekkingstocht naar jouw talent en drive. Ik ben een kei in relativeren en denk altijd in mogelijkheden. Ik ga jou echt in de actiestand zetten. Mijn bedrijf heet niet voor niets "Jonge Kracht Vóóruit!". 

 

Wat is typisch Laura?

  • Dol op Marijn <3

  • Kan uren kijken naar onze pup Wiebe, hij maakt mijn dag altijd goed!

  • Verliefd op Haflingers (zoek maar op).

  • Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten in de natuur.

  • Gek op mijn familie en de Hans Anders Club.

  • Een klein groepje hele goede vriendinnen.

  • Favoriete vakantie: kamperen op Vlieland in een de Waard tent midden in de duinen.

  • Altijd in voor nieuwe avonturen.. zoals backpacken in Zuid-Oost Azië en nieuwe sporten uitproberen terwijl ik het heel eng vind (surfen, snowboarden, klimmen).

 

Zullen we kennismaken?

Ben je enthousiast over mij en over wat ik doe? Denk je dat ik jou kan helpen? Laten we dan kennismaken tijdens een gratis sessie! Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten :)