Voor ouders

Jouw dochter (of zoon) loopt helemaal vast in haar studie, heeft een slechte werkhouding, geen overzicht en laat zich snel afleiden door de kleinste dingen. 


Herken jij dit?

 • Je vindt het vreselijk dat jouw kind zo vastloopt op haar studie. Ze doet veel te weinig. Op de middelbare kwam ze er nog mee weg, maar nu niet meer. Ze heeft zoveel méér in zich, waarom laat ze dat nou niet een keer zien?

 • Je bent bang om de grip op je kind te verliezen. Het lukt je niet om haar nog te motiveren of moed in te praten. Het lijkt wel averechts te werken. De spanning thuis loopt op en je voelt je wanhopig. Gaat dit ooit nog goed komen?

 • Je vindt het moeilijk om te zien dat ze zich steeds mee laat slepen door leuke uitjes met vrienden en het studeren overslaat. Ze is constant anderen bezig met anderen en totaal niet bezig met haar eigen toekomst. Je ziet haar langzaam afglijden.

 • Je bent bang dat haar vriendinnen straks allemaal wel door gaan en jouw kind alleen achter blijft. Ze zit soms huilend thuis of toont juist helemaal geen emoties meer. Ze probeert het allemaal af te vlakken met Netflix en afspreken met vriendinnen, maar je weet dat ze eigenlijk stress heeft en hier diep ongelukkig over is.

 • Je wordt gek van de “ja, maar….” Er zijn volgens haar duizenden redenen waarom het niet lukt, maar het ligt nooit aan haar. 

 
Jonge_Kracht_Vooruit_Laura_Wierda_motivatie_plannen_weekplanning_uitstellen_coach

Jonge_Kracht_Vooruit_leren_plannen_mbo_diploma

Hoe fijn zou het zijn als:

 • Zij weer voldoendes gaat halen? Haar zelfvertrouwen groeit en ze weer lol krijgt in studeren? Ze weer met plezier naar school gaat in plaats van dat het steeds een strijd is?

 • Ze een doel heeft voor zichzelf. Weet wat ze wil en daar helemaal voor durft te gaan? Je haar ineens uit zichzelf aan de studie ziet gaan en ze jou misschien zelfs wel om hulp vraagt als ze dat wil?

 • Ze goed overzicht houdt over haar studie en alles wat van haar verwacht wordt? En ze daardoor niet steeds van alles vergeet en overal te laat aan begint, maar alles op orde heeft, rust in haar hoofd heeft en daardoor ook lekker kan ontspannen in haar vrije tijd?

 • Ze durft te kiezen voor wat voor haar belangrijk is (ook op de langere termijn) en zich steeds minder laat leiden door anderen?

 • Ze ervaart dat als ze hard werkt, ze daar ook voor wordt beloond?  

 • Ze het leuk vindt om zichzelf uit te dagen?


Dat zou toch heerlijk zijn? Voor jouw kind, maar ook zeker voor jezelf? Hoeveel ruzies thuis zal dit schelen? En hoe fijn is het om te zien dat ze eindelijk laat zien wat ze allemaal in huis heeft en daar wat mee doet? Dat ze weer blij is en met plezier haar dingen doet, weer het nut ziet van leren en zich steeds verder ontwikkelt.

 

Ik help heel graag om dit mogelijk te maken met het traject “Mijn studie weer op de rit”. In dit traject leert jouw kind alles over doelen stellen, plannen & organiseren en vooral zichzelf aan het werk krijgen en houden. Alles om fris en vol vertrouwen op een diploma af te gaan.


Zo ziet het traject eruit:

 • Een startsessie (eventueel met ouders erbij) van een half uur

 • 9 individuele sessies van een uur  

 • Talentenonderzoek

 • Doelen stellen, leren plannen & organiseren

 • Leren omgaan met uitstelgedrag

Jonge_Kracht_Vooruit_talent_mbo_interesses_plannen_motivatie_overzicht

Jonge_Kracht_Vooruit_motivatie_plannen_weekplanning_coachtraject_mbo

Verder krijgt jouw kind:

 • Tussen de sessies door de mogelijkheid om vragen te stellen via Whatsapp.

 • Opdrachten voor thuis om zoveel mogelijk uit de 1 op 1 sessies te halen.

 • Instructievideo’s om thuis samen te kijken zodat jullie als ouders het proces goed kunnen ondersteunen.

 • Een door mij geschikt bevonden agenda om mee te leren plannen.


Aan het einde van dit traject gaat jouw kind naar huis met:

 • Een goede dosis zelfvertrouwen op het gebied van studeren.

 • Inzicht dat als ze hard werkt, ze daar ook voor beloond wordt.

 • Een agenda die ook echt gebruikt wordt om te plannen waardoor ze overzicht en rust ervaart, zodat ze lekker kan ontspannen in haar vrije tijd.

 • Inzicht in uitstelgedrag en tools om daarmee om te gaan.

Jonge_Kracht_Vooruit_coachtraject_motivatie_plannen_weekplanning_tips.JPG

Kortom, een goede basis voor het behalen van een mooie diploma!

Wil jij jouw zoon of dochter graag aanmelden? Druk dan op onderstaande knop om het aanmeldformulier in te vullen. Dan plannen we zo snel mogelijk een vrijblijvende eerste sessie.


Jonge_Kracht_Vooruit_interesse_talent_motivatie_uitstellen_weekplanning

Investering

De investering voor dit traject is 757 euro. Wil je deze investering graag doen, maar is het bedrag in 1x te hoog? Een gespreide betaling is ook mogelijk in 3 termijnen van 259 euro per maand.

Voor dat bedrag krijg je dus:

 • 9 uur 1 op 1 coaching verspreid over 2 a 3 maanden.

 • Mogelijkheid om vragen te stellen via Whatsapp tussen de sessies door.

 • Opdrachten voor thuis.

 • Instructievideo’s om als ouders ook te kunnen ondersteunen in het proces

 • Een goede agenda.


Ervaring van andere studenten die hun studie weer op de rit kregen:

Nieke (21 jaar) – Gestopt met haar studie en daarna begonnen met haar nieuwe opleiding Allround Schoonheidsspecialiste

Jonge_Kracht_Vooruit_weekplanning_motivatie.jpg

“ Ontzettend goed geholpen door Laura Wierda. Nooit kreeg ik het voor elkaar om bij mijzelf de discipline te vinden om echt te gaan leren voor mijn studie. Dit gaf mij los van dat ik geen actie ondernam veel stress. Laura heeft mij geholpen met het motiveren, plannen en organiseren. Zo wist ik wat ik per dag moest doen, hoe laat ik pauze mocht en vooral heel belangrijk; wanneer ik klaar was. Dit gaf mij erg veel rust en ik voelde mij elke dag een stukje zelfverzekerder worden. Na de goede uitslag van mijn tentamens, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Heel gek, maar ik heb bijna zin om te gaan leren, het geeft zoveel plezier en zelfvertrouwen als je na lang werken een goed cijfer als beloning krijgt. Heel erg bedankt Laura voor je goede steun en met het helpen inzien dat als je wat doet, je daar altijd voor wordt beloond. Liefs Nieke”


 

Wil jij deze resultaten ook voor jouw zoon of dochter?

Meld hem of haar aan door op onderstaande knop te drukken. Dan plannen we snel een eerste gratis en vrijblijvende sessie in.

 

Veelgestelde vragen

Mijn kind heeft op een huiswerkinstituut gezeten, maar dat hielp niet. In hoeverre is dit traject anders dan wat op een huiswerkinstituut geboden wordt?

Ik weet natuurlijk niet precies wat de methode is bij een huiswerkinstituut. Wat ik wel weet is dat mijn traject persoonlijk is en niet alleen een stok achter de deur, maar ook een laag dieper gaat. De student leert hoe motivatie werkt, krijgt inzicht in waarom ze uitstelgedrag vertoont en leert hier goed mee omgaan. Ik doe dus niet alleen aan symptoombestrijding door alleen te straffen & belonen, maar werk ook aan de oorzaak. Hier is op een huiswerkinstituut wellicht niet altijd tijd voor.  

Mijn kind weet totaal niet wat ze wil. Kun je ook helpen met een studiekeuze maken?

Ja dat kan zeker. Een goede studiekeuze is essentieel om gemotiveerd te kunnen studeren. Ik heb jarenlange ervaring in het coachen van studenten die een (nieuwe) studiekeuze moeten maken. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn kind kan wel goed plannen & organiseren, maar houdt zichzelf er nooit aan. Heeft dit traject dan wel zin?

Zeker heeft het traject dan zin. Dit is een van de meest gehoorde uitspraken van mijn studenten. Ze besteden uitgebreid tijd aan het maken van een planning, het liefst met mooie kleurtjes voor nog meer overzicht. De eerste dag beginnen ze goed, maar als ze met een ding al langer bezig zijn dan gepland, zakt de moed ze in de schoenen. “Zie je wel, ik kan me nooit aan mijn planning houden.. ik kan het net zo goed nooit meer doen”.

In dit traject leren ze juist hoe ze met dit soort tegenslagen om kunnen gaan en hoe ze daarvan kunnen leren bij het maken van hun nieuwe planning.

 

Mijn kind ziet het niet zitten om dit traject te volgen, maar ik denk echt dat het haar zou helpen. Hoe kan ik haar toch overhalen?

Om dit traject te laten slagen is het heel belangrijk dat de student zelf ook wat wil doen aan dit probleem. Soms zijn ze van tevoren wat sceptisch omdat ze mij bijvoorbeeld nog niet kennen. Daarom raad ik het aan om een gratis sessie te plannen. Dan kan ik zelf met de student in gesprek, wie weet dat jouw kind er daarna anders over denkt en het wel ziet zitten om met mij aan de slag te gaan. Het kan heel fijn voor ze zijn om hier eens met heel iemand anders over te praten.


Ben je er uit en wil je graag jouw kind aanmelden voor het coachtraject ‘Mijn studie weer op de rit’? Druk op onderstaande knop om het formulier in te vullen. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak voor een eerst, gratis en vrijblijvende sessie.


Jonge_Kracht_Vooruit_Laura_Wierda_coachtraject_over_mij

Wie ik ben?

Mijn naam is Laura Wierda, studieloopbaancoach voor mbo-studenten die meer willen & kunnen dan ze nu laten zien. Ik ben opgeleid als Onderwijskundige en heb mezelf gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling. Hoe leren mensen het meest effectief en hoe kunnen zij gemotiveerd en met zelfvertrouwen zichzelf ontwikkelen? Dat zijn vragen waar ik me graag mee bezig houd en waar we in de coaching actief mee aan de slag gaan. Ik werk heel graag met mbo-studenten, omdat ik merk dat zij vaak veel te negatief over zichzelf denken en praten als het gaat om studeren. Zonde, want ze hebben meer in zich dan ze laten zien. Het is mijn doel om zoveel mogelijk mbo-studenten in te laten zien dat ook zij groot mogen dromen en meer kunnen bereiken dan ze zelf vaak denken.

Wil je meer over mij lezen en over hoe ik zelf heb leren omgaan met mijn eigen uitstelgedrag? Dat kan hier.